Menneitä esityksiä

Kesällä 2019: Kesäkeikka

Liisa Heiskasen kirjoittamaa ja Tarja Jäniksen ohjaamaa komediaa esitettiin kymmenen kertaa 9.7.-11.8.2019. Kesäkeikka 2019


TeatteriTraktorin vierailuesitys 26.7.2019

Kiteen kaupungin ja Kyläparin yhdessä järjestämä vierailuesitys houkutteli runsaasti perheitä katsomaan esitystä ja osallistumaan puuhapajoihin.


Rakkautta ja trasselia kesällä 2018

Kyläkorjaamon liepeille sijoittuvan komedian kirjoitti ja ohjasi Tarja Jänis.Otsasi hiessä kesällä 2017

Otsasi hiessä -näytelmän pääroolissa oli sodasta palaava Arttu Reinikka, hänen perheensä ja pienen kylän väki. Asutustilallisen kuokka pureutuu määrätietoisesti soiseen ja juurevaan maahan. Koskettavien, mutta myös humorististen tilanteiden kautta aukeaa sodan kokeneiden kyläläisten tahto rakentaa uutta alkua elämälle. Aidon kansannäytelmän parissa saa itkeä, nauraa ja kulkea pienen matkan yhdessä myllyteatterilaisten kanssa. Eero Schroderuksen näytelmän ohjasi Tarja Jänis. Arttu ja Elsa Reinikan rooleissa nähtiin Hannu Väistö ja Arja Havukainen.


Läpilyönti kesällä 2016
Tarja Jänis kirjoitti kiteeläiseen pesäpalloteemaan pohjautuvan näytelmän.


Naurava kylä kesällä 2015


Pätsi kesällä 2014
Näytelmä pohjautui seutukunnan historiaan: tapahtumapaikalle on teatterilta vain muutama kilometri. Jatkosota on alkanut. Etelä-Pohjanmaalta koottu 19. divisioona ryhmitetään Kiteen seudulle. Divisioonaan kuuluvan 37. jalkaväkirykmentin 2. pataljoonan tehtävänä on vallata rajan takana oleva Kuivalaisen kukkula. Operaatiolla on surullinen loppu. Pätsi valottaa heinäkuun 1941 tapahtumia, lipastojen kätköistä löytyvien kirjeiden ja vaiettujen salaisuuksien kautta. Näytelmä kertoo hulluudesta, kunnianhimosta ja vääryydestä, mutta myös hyvyydestä, sankaruudesta, ilosta ja rakkaudesta.


Korpirojua 2012 & 2013
Tarja Jäniksen kirjoittama ja ohjaama ”Korpiroju” pohjautuu kiteeläiseen pontikkaperinteeseen.


Osuuspankin juhlaesitys
Myllyteatteri esitti Tarja Jäniksen kirjoittaman pienoisnäytelmän Kiteen osuuspankin 90-vuotisjuhlassa marraskuun lopulla 2011.


Kiusaajien katkismus 2011
Tarja Jänis ohjasi Eero Schroderuksen kirjoittaman komedian.