Myllyteatterin taustaa

Kyläparin Myllyteatteri aloitti toimintansa syksyllä 2000 Keski-Karjalan kansalaisopiston ryhmänä. Juuret yltävät sotienjälkeiseen nuorisoseuranäyttämöiden kukoistuskauteen. Korkeakankaassa toimi vielä 1970- ja 1980-luvuilla aktiivinen teatteriryhmä, jonka jäseniä on edelleen mukana. Nykyään ryhmässä on runsaasti harrastajia myös kyliemme ulkopuolelta.

Heinäjärven mylly

Myllyteatterin esitysten puitteina on viehättävä Heinäjärven myllyn pihapiiri rakennuksineen. Katettuun katsomoon mahtuu noin kolmesataa katsojaa. Mylly sijaitsee rinnemaastossa. Liikuntarajoitteisia palvelemme järjestämällä mahdollisuuden saapua autolla katsomon viereen ja varaamalla paikan pyörätuolille.


Myllyteatterin ohjaajia

Tarja Jänis tarttui Myllyteatterin ohjaksiin syksyllä 2005. Tarja on tehnyt teatteria eri muodoissaan vuodesta 1986. Tarja vetää useita erilaisia harrastajaryhmiä – lapsista senioreihin. Tarja on kirjoittanut Myllyteatterille jo kolme paikallishistoriaan perustuvaa näytelmää: Pajari, Korpiroju ja Pätsi.

Harri Anttila ohjasi Myllyteatteria ensimmäiset kuusi vuotta. Kiteelle muuttaessaan Harrille oli jo kertynyt monipuolista kokemusta tuottajana, näyttelijänä ja ohjaajana Lopen teatterista, jonka puheenjohtajanakin hän oli ehtinyt toimia jo yhdeksän vuotta.