Kalastus ja ravustus

Kalastus
Puhtaat kalavedet houkuttelevat ahdin apajille kaikkina vuodenaikoina. Kyläparilla on kaksi soutuvenettä, joita jäsenet saavat käyttää. Veneiden kyljessä on Kyläpari-tunnus. Ahvenlammen vene löytyy Korkeakankaantien varrelta, sillan kupeesta. Heinäjärven vene sijaitsee Rantapirtin rannassa, ja sen käytössä etuoikeus on pirtin tai saunan vuokraajalla. Vuokraustilanteen voi ennen vesille lähtöä tarkistaa Kyläparin vuokrausnumerosta. Varaa mukaan omat veneilyliivit.

Alueen vesistä ja kalastusoikeuksista huolehtivat Potoskavaaran osakaskunta ja Kantosyrjän osakaskunta.

Kantosyrjän osakaskunta:
Puheenjohtaja: Juha Mononen (050 413 2433)
Pyydysyksiköitä myyvät Esko Juvonen (050 537 8124) ja Saimi Nyyssönen.

Kantosyrjän osakaskunnan kalastusalueeseen kuuluu 356 hehtaaria vesialuetta. Vesialueisiin kuuluu osa Isosta Heinäjärvestä sekä Pieni Heinäjärvi, Ahvenlampi, Sirkkalampi ja Haukilampi. Saalistarjonta on laaja; vesistöistä löytyy ahventa, haukea, lahnaa, madetta, muikkua, särkeä, järvitaimenta, siikaa ja rapuja. Heinäjärveen on istutettu siikaa ja taimenta.

Kantosyrjän osakaskunta järjestää verkkopyyntikisan kerran vuodessa. Kisa toimii samalla hoitokalastuksena. Lisäksi järjestetään pilkki-/uistelukisat vuorovuosin Potoskavaaran osakaskunnan kanssa.

Potoskavaaran osakaskunta:
Puheenjohtaja: Veikko Parviainen (050 305 0701)
Pyydysyksiköitä myyvät Veikko Parviainen ja Tero Vanhanen (050 300 4029)

Hoitokalastusta
Osakaskunnat hankkivat vuonna 2007 yhteisen paunetin, jota käytetään Isolla ja Pienellä Heinäjärvellä. Paunettipyynti on hoitokalastusta: kun järvestä poistetaan vähäarvoista kalaa, kalojen kilpailu ravinnosta vähenee ja kasvu nopeutuu. Tiedustelut: Veikko Parviainen 050 305 0701.