Pohjois-Karjalan vuoden kylä 2018

 

Tervetuloa Kyläparin sivuille! Sivusto palvelee paitsi kyläläisiä myös kaikkia niitä, joita alueemme tarjonta kiinnostaa.   

Rantapirtin varustus palvelee juhlijaa ja lomailijaa entistä viihtyisämpänä!

Kylätoiminnalla, maakunnalla ja Kyläpari ry:llä aihetta juhlaan
Maakuntalippu lepatteli uljaasti Rantapirtin lipputangossa, kun Potoskavaarassa juhlistettiin maakunnallista kylätoimintaa ja Pohjois-Karjalan kylät ry:n 20-vuotista taivalta maakuntapäivänä 25.8. Tuomo Eronen loi katsauksen Pohjois-Karjalan Kylät ry:n historiaan. Sinikka Musikka toi kylätoimijoille Kiteen kaupungin ja Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen terveiset. Nuoret kyvyt Severi Koivuniemi ja Emma Nenonen piristivät musiikkiesityksellään, ja myllyteatterilaiset esittivät valittuja paloja kesän näytelmästä ”Rakkautta ja trasselia”.

Kahvin kera tarjottu täytekakku maistui kyläläisten suussa erityisen makoisalta, sillä kahvipöytää koristi tuore Vuoden kylä 2018 -palkinto. Tunnustusta olivat myöntämässä maakuntajohtaja Risto Poutiainen sekä Taisto Volotinen ja Johanna Junno Pohjois-Karjalan kylät ry:stä. Kyläparin ensimmäinen puheenjohtaja Seppo Timonen ja nykyinen vetäjä Maarit Juvonen kiittelivät sekä tunnustuksen myöntäjiä että kaikkia niitä kyläläisiä ja yhteistyötahoja, joiden ansiosta kylätoimintamme on katsottu tunnustuksen arvoiseksi.

Rantapirtin joulu 2.12.
Rantapirtti täyttyy joulutunnelmasta ensimmäisenä adventtisunnuntaina klo 12-18. Saliin pystytettäviin joulumyyjäisiin voit tulla maksuttomalle pöytäpaikalle myös itse myymään leipomuksia, jouluruokia, käsitöitä, lyhteitä, kransseja tai muuta joulun aikaan sopivaa.
Varaa myyntipöytä 25.11. mennessä Kirsiltä 040 372 6890!
Pirtin joulupuffetissa on myynnissä joulupuuroa, joulutorttuja, kahvia, teetä ja glögiä! Jotta puuroa tiedetään haudutella sopiva määrä, ilmoittauduthan Kirsille 29.-30.11.

Kylän syystapahtuma 16.9.
Perinteinen talkoolaisten ja uusien asukkaiden juhla pidettiin Rantapirtin pitkien pöytien ääressä, herkullisen ja sandonkorjuuaikaan sopivan soppalounaan kera. Kuluneen vilkkaan kesäkauden tapahtumia oli mukava muistella. Tunnustuksia ja kiitoksia jaettiin melkoinen määrä.

Suomen harrastajateatteriliiton myöntämät näyttämötyön tunnustusmerkit kiinnitettiin Erkki Juvosen ja Hannu Väistön rintapieliin. Kyläosaajina palkittiin Helena Könönen ja Timo Saukkonen. Kaija Häkkistä kiiteltiin 20 vuotta kestäneestä rupeamasta Kyläparin sihteerinä.  Talkoolaisten runsaasta joukosta poimittiin kiitettäviksi Kirsi ja Seppo Väistö, Taina Vaaranto ja Jukka Saukkonen, Raili Sormunen, Tiina Kasper, Teija Pursiainen ja Tupu Vuorinen. Uudet asukkaat ja alueellemme syntyneet vauvat toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi.

Rantapirtin kirpputoriviikot ohi
Rantapirtin sali ja näyttämö täyttyivät tavarasta 27.8.-9.9. Kahden kirppisviikon ajan Rantapirtillä toimii myös Kyläparin kahvila kaikkine herkkuineen! 

Kyläparin myllyteatterin kausi päättyi 4.8.
Tänä vuonna ei palellut katsomossa eikä näyttämöllä. Suurkiitos kaikille teatterintekijöille, katsojille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille!

Viimeisen esityspäivän aattona 3.8. teatterialueen täyttivät Teatteri Traktori ja lastentapahtumaan saapunut iloinen yleisö. Musiikkipainotteinen esitys ”Maailmanympäri 80 päivässä” ja puuhapajat saivat riemukkaan vastaanoton!

Rantapirtin kirpputoriviikot 26.8.-9.9.
Heinäjärvellä liikkujille
Rantapirtin piha-alue on varattu pirtin ja saunan vuokraajille. Muille uimareille ja vesillä liikkujille on runsaasti pysäköintitilaa entisen koulun ja yleisen uimapaikan tuntumassa Potoskavaarantien varressa. 
Pidetään uimaranta siistinä
Suuren Heinäjärven rannalla, entisen Hienäjärven koulun tuntumassa, on pukukopilla ja ponttonilaiturilla varustettu uimapaikka. Ethän sytytä nuotiota tai uita koiraa uimarannalla. Myös uimarannan vieressä olevat venepaikat on hyvä pitää roskattomina; kanisterit ja muu irtain tulee säilyttää veneessä tai kuljettaa pois.

Kyläkaiku-juhla Rantapirtillä 25.8. klo 13.
Katso lisää maakunnalisen kyläjuhlan ohjelmasta:
kylakaikujuhla

Kylätiedote jaettiin postilaatikoihin viikolla 10. Voit avata tiedotteen tästä:
tiedote_1_2018

Käytä viitenumeroa!
Suosittelemme, että maksettaessa kyläyhdistyksen tilille jäsenmaksuja, vuokria yms, käytettäisiin viitenumeroa. Viitenumeroita voi tiedustella soittamalla numeroon 040 372 6890 klo 15–21 tai tekstiviestillä.

Kuvien tekijänoikeudet ovat kuvaajilla.